Το πιπέρι είναι ο βασιλιάς των μπαχαρικών. Η πρώτη αναφορά στο πιπέρι βρίσκεται στη ινδική λογοτεχνία που έχει γραφτεί στα σανσκριτικά πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια.
Συστατικά
Μαύρο πιπέρι
Χρήση για
Χρήση για την προετοιμασία σαλατών, ορεκτικών, σούπας, δεύτερων πιάτων.
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 38,3
Λίπη (γ / 100γρ)… 3,3
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 11,0
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 255
Ένα στεφάνι από κοτσάνια και κλαδιά άνηθου στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία απονεμόταν στους διακεκριμένους μονομάχους. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλατών, ορεκτικών, σούπας, πιάτων δεύτερου γεύματος.
Χρησιμοποιείται για
Ζεστές και κρύες σάλτσες, σούπες, πιάτα κρέατος, πιάτα πουλερικών, πιάτα ψαριών, πιάτα αυγών, καθώς και για τουρσί.
Γεύση
Πικρό χόρτο
Διατροφική αξία ανά 100 γρ.
Πρωτεΐνες (γ / 100γρ)… 16
Λίπη (γ / 100γρ)… 15
Υδατάνθρακες (γ / 100γρ)… 12
Ενεργειακή αξία (kcal / 100γρ)… 250